9 Nisan 2009 Perşembe

BARCELONA 4 - 0 BAYERN MUNICH


Avrupa arenasında daha önce 4 kez karşılaştığı ve mağlup edemediği Bayern Münih'i çeyrek final ilk maçında konuk eden Barcelona, ilk yarıda 3 silahşörü Messi, Eto'o ve Henry'nin ayağından bulduğu gollerle tur kapısını araladı.

97,000 kişinin doldurduğu Nou Camp Stadı'nda oynanan karşılaşmada 9. dakikada, maç boyunca Bayern ceza sahası içinde oldukça rahat hareket eden Barcelona’lı futbolcular gol perdesini açtı.

Iniesta’nın getirdiği topta Samuel Eto’o sağ taraftan hareketlenen Messi’nin önüne bıraktı ve Arjantin’li yıldız da çapraz pozisyonda yerden uzak köşeye yaptığı soğukkanlı vuruşla İspanyollar’ı öne geçirdi. 1-0

13. dakikada, çok etkili kullandığı sağ kulvardan hareketlenen Messi, ceza sahasına gönderdiği şık ara pasıyla Eto’o’yu kaçırdı ve tecrübeli isim kalecinin baskısına ve dar açıda olmasına rağmen yerden ustaca vuruşuyla farkı 2’ye çıkardı. 2-0

17. dakikada ceza sahası içinde kendini yerde bulan Messi, aldatmaya yönelik hareket nedeniyle sarı kart görürken, bu karara yoğun itirazlarda bulunan Barcelona teknik direktörü Guardiola, maçın İngiliz hakemi Howard Webb tarafından tribünlere gönderildi.

37. dakikada, sol tarafta topla buluşan Thierry Henry’nin, Oddo’yu şık bir çalımla geçtikten sonra yerden yaptığı ortada ön direkte rakiplerinden önce dokunan Lionel Messi, farkı 3’e çıkardı. 3-0

Bu sezon altın çağını yaşayan Arjantin'li Milli futbolcu Messi, Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 8'e çıkarıp turnuvanın en skorer oyuncusu unvanını eline geçirirken, toplamda ise 32. kez fileleri havalandırdı.

43. dakikada ise, Messi kendi gayretleriyle hazırladığı pozisyonda, Alves’le yaptığı şık verkaçtan sonra yerde kalırken, devamında ceza sahası sol tarafına açılan topta boş pozisyonda köşeye plase vuruşunu yapan Henry, gol perdesini kapattı. 4-0

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Lyon'la oynanan maçta Barcelona'nın Avrupa Kupaları'ndaki 700. golünü kaydeden Fransız yıldız, Bayern ağlarını da havalandırarak kariyerindeki 50. Şampiyonlar Ligi golüne imzasını attı.

Bu sezon İspanya La Liga'da 85, İspanya Kupası'nda 13 ve Şampiyonlar Ligi'nde de 32 golü rakip filelere bırakan Katalan ekipte, Messi, Eto'o ve Henry üçlüsü bu gollerin 80'ine imza atarak müthiş bir forvet hattı oluşturdular.


Önümüzdeki hafta Münih'te oynanacak rövanş maçı öncesinde büyük avantaj sağlayan Barcelona, böylelikle tarihinde 5. kez karşılaştığı Almanya temsilcisini ilk kez mağlup ederek kötü serisini sonlandırmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder