7 Nisan 2009 Salı

CAHAMPİONS LEAGUE QUARTER FİNAL




LİVERPOOL - CHELSEA

Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 5. sezonda da birbirine rakip olan iki İngiliz devinin mücadelesi öncesinde, ev sahibi ekipte kart cezalısı olan Arjantin Milli takım kaptanı Javier Mascherano forma giyemeyecek.

Teknik direktör Benitez'in, ortasahada Mascherano'nun yaratacağı boşluğu Brezilya'lı genç yetenek Lucas Leiva ile doldurması bekleniyor. Şubat ayında yaşadığı sakatlıktan sonra geçtiğimiz hafta ilk kez Danimarka Milli takımının 2 maçında da forma giyen defans oyuncusu Daniel Agger 18 kişilik kadroda kendine yer bulacak.

Muhtemel 11: Reina - Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio - Xabi Alonso, Lucas Leiva - Kuyt, Gerrard, Riera - Torres.

Chelsea'de Fildişi Sahil'li yıldız futbolcu Didier Drogba'nın sakatlıktan kurtulması ve forma giyebilecek duruma gelmesi sevinç yarattı. Portekiz'li Milli sağ bek oyuncusu Jose Bosingwa ise kadroda yok. Sezonu kapatan Joe Cole ile Paulo Ferreira yine takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Muhtemel 11: Cech - Alex, Terry, Carvalho, Ashley Cole - Mikel, Essien, Lampard - Malouda, Anelka, Drogba.

Maç öncesi ilginç istatistikler:

- Liverpool'un başarılı İspanyol file bekçisi Pepe Reina, Chelsea maçıyla beraber Avrupa arenasında 50 kez Liverpool forması giyen ilk kaleci olarak tarihe geçecek.

- İki İngiltere temsilcisi, son 5 sezonda 23. kez bir resmi maçta karşı karşıya gelirken, Chelsea 22 karşılaşmanın 9'unu galibiyetle kapatırken, Liverpool ise 7 kez gülen taraf oldu ve 6 maç da berabere sonuçlandı.

- Chelsea Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son 7 maçta da galibiyete hasret kaldı. Londra temsilcisinin Avrupa arenasında deplasmandaki en uzun süre devam eden galibiyetsizlik serisi 1959 Mayıs-1966 Mayıs tarihleri arasında 8 maçla gerçekleşmişti.

- Liverpool'da Alvaro Arbeloa ve Andrea Dossena sarı kart cezası sınırında olan isimler. Chelsea'de ise Nicolas Anelka, Ashley Cole ve John Terry sarı kart görmeleri halinde rövanş maçında cezalı duruma düşecekler


BARCELONA - BAYERN MUNICH

La Liga'da yoluna dolu dizgin devam eden Barcelona'da, Andres Iniesta, kaptan Carles Puyol, Yaya Toure ve Hleb'in sakatlıklarından kurtulup forma giyebilecek duruma gelmeleri moralleri düzeltti.

Fransız sol bek Eric Abidal ve Arjantin'li defans Gabriel Milito'nun uzun süreli sakatlıkları devam ediyor.

Muyhtemel 11: Valdes, Alves, Pique, Marquez, Puyol, Xavi, Toure, Iniesta, Messi, Eto'o, Henry.

Bundesliga'da son maçta Wolfsburg deplasmanında 5-1'lik hezimetle dağılan Bayern Münih'te, Brezilya'lı defans oyuncusu Lucio kasık sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Ailevi nedenlerden dolayı ülkesi Belçika'da olan ve babasını kaybeden bir diğer defans oyuncusu Daniel van Buyten ve bileğindeki sakatlığı devam eden Alman Milli golcü Miroslav Klose de kadroda yok. Milli futbolcumuz Hamit Altıntop'un ise sakatlığından kurtulduğu ve maç kadrosunda kendine yer bulacağı açıklandı.

Muhtemel 11: Rensing; Oddo, Demichelis, Breno, Lahm; Schweinsteiger, Van Bommel, Ze Roberto, Ribery; Toni, Podolski.

- Barcelona, bu zamana kadar Avrupa arenasında Münih temsilcisiyle oynadığı toplam 4 maçta 3 mağlubiyet 1 beraberllik almıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder